Zomers genieten in de tuin

Wanneer de zomer aanbreekt, gaat iedereen massaal naar buiten. We bezoeken het strand, maken wandelingen door de Nederlandse natuur en spreken met vrienden af op het terras voor een drankje. Het is natuurlijk ook leuk als je thuis kunt genieten van het zomerse weer. Heerlijk in de zon lezen in je tuin of werken aan een moestuintje. Er valt van alles te verzinnen waarmee jij je kunt vermaken. Doe hieronder inspiratie op om optimaal zomers te genieten in je voor- of achtertuin.

Natuurlijk terras

Een tuintrend die aan populariteit wint in Nederland, is het creëren van een mooi terras bestaande uit natuurlijke producten. Dit sluit aan bij het thema duurzaamheid. Steeds meer mensen vinden het belangrijk om klimaatvriendelijke producten te kopen. Dat geldt ook voor het terras in hun tuin. Hierdoor ontstaan er verschillende nieuwe stijlen. Denk bijvoorbeeld aan een bamboe tuinbank, een boomstam tafel en grote bananenplanten ter decoratie. Er valt online altijd wel iets te vinden dat past bij jouw stijl. 

Knus buitenverblijf

Houd jij ervan om tot ’s avonds laat buiten te zitten om de zon onder te zien gaan? Niks is mooier dan een hele dag in de buitenlucht genieten. Een aanrader voor in de voor- of achtertuin is een mooi buitenverblijf. Steeds meer mensen plaatsen een overkapping in hun tuin waar ze gedurende de dag van de zon kunnen schuilen. Ook is het een plek waar je in de avond nog even kan nagenieten van de zomerse sferen. Het is natuurlijk leuk om het buitenverblijf stijlvol te decoreren. Gelukkig kun je veel inspiratie op doen door tuinmagazines en blogs op het internet te lezen. Wil je een knusse plek creëren? Ga dan voor een Hillhout overkapping, warme verlichting, grote kussens en trendy dekentjes. 

Moestuin onderhouden

Is het zomer, dan ben je uiteraard graag buiten. Genieten van de blauwe lucht, de zon en vogeltjes die je hoort fluiten. Dat is waar de zomer voor staat. Het zou natuurlijk leuk zijn als je in je tuin kunt genieten van het zomerse weer. Ga jij voor lekker relaxen in het knusse buitenverblijf of vind je het wel vermakelijk om wat actiefs te doen? In het laatste geval is het een idee om een moestuintje te onderhouden. Dit kan kleinschalig in een paar bloempotten, maar je kunt ook uitpakken met een grote moestuinbak. Het ideale aan het hebben van een moestuin, is dat je kunt koken met zelfgeproduceerd voedsel. Geniet van heerlijke tomaten, kruiden en aardbeien als toetje. 

Geef een reactie