Inspiratie voor een familiedag

Iedere familie heeft wel een traditie. Waar de ene familie altijd groots uitpakt met een jaarlijkse barbecue, vindt de andere familie het geweldig om eens per jaar een indrukwekkend diner voor te bereiden. Het is tijd voor een nieuwe traditie, namelijk een familiedag. Eén dag waarop alle neven, nichten, oom, tantes en grootouders bij elkaar komen om te genieten. Misschien wel van een dagje musea bezoeken of gaan jullie voor een actieve dag? Het zou leuk zijn als ieder jaar een ander gezin de familiedag organiseer. Zo blijft het altijd een verrassing wat de activiteit van de dag zal zijn. 

Een historische wandeltour met een gebakje

Houden jullie allemaal wel van geschiedenis? Dan is een historische stadstour een echte aanrader! Dit kan bijna ieder stadscentrum wel. Denk bijvoorbeeld aan Maastricht, Utrecht, Den Haag, Amsterdam, Groningen, Nijmegen en ga zo maar door. Een wandeltour geeft de mogelijkheid om een stad op interactieve manier te ontdekken. Er komen opdrachten bij kijken, maar ook leer je meer over de rijkelijke geschiedenis van centra in Nederland. Hebben jullie de wandeltour helemaal voltooid? Dan wacht een heerlijk gebakje op jullie. Ga gezellig op een terras zitten en klets erop los. 

Boottour met diner

Nederland staat bekend om de vele rivieren, meren en sluizen. Het is een echt waterland. Daarom is het leuk om tijdens de familiedag Nederland vanaf het water te ontdekken. Het is een aanrader om een dagje mee te touren op een boot. Heerlijk over de rivieren, een briesje door de haren en lekkere versnaperingen. Het is natuurlijk een goed idee om de dag in stijl af te sluiten. Dat kan met een chic diner! Want zeg nou zelf, wat is er gezelliger dan samen tafelen met familieleden? Bijna iedere bootmaatschappij heeft wel een restaurant aan boord. Geniet van een verrukkelijk voor-, hoofd- en nagerecht. Het is natuurlijk wel leuk om in stijl te dineren. Alle mannen in Calvin Klein overhemden en vrouwen in stijlvolle jurken? Leuk om een dresscode af te spreken met z’n allen.

Gameday

Zijn jullie als familie stuk voor stuk spelletjesliefhebbers? Organiseer dan een gameday met iedereen! Een fantastisch idee voor een familiedag is Murder Mystery. Samen met familieleden geniet je van een heerlijk diner, maar op een bepaald moment slaat de sfeer om. Er is een moord gepleegd en iemand van jullie heeft de moord op zijn geweten. Samen moeten jullie de moordenaar proberen te ontmaskeren. Een leuk en spannend spel dus! Een andere aanrader is om een escape room te bezoeken. Je begint in een mysterieuze kamer en vervolgens is het aan de deelnemers de taak om raadsels op te lossen. Hoe meer oplossingen gevonden worden, des te verder jullie komen in het spel. Bij sommige escape room aanbieders is het ook mogelijk om in teams tegen elkaar te strijden. Dat is zeker een leuk idee voor een familiedag. 

Geef een reactie