Het afsluit ritueel van de zaak

Voor menig mens is het huis een soort heilige plek. Daar voelen we ons veilig en komen we tot rust. Maar een andere plek die voor veel mensen net zo dierbaar is, soms zelfs nog meer, is het eigen bedrijf. En toch beschermen we die plek vaak minder goed dan ons huis terwijl dat iets is wat we zelf hebben opgebouwd en waar we iedere dag onze passie instoppen. Dus hoe bescherm je jouw bedrijf, fysiek?

Alles in de kluis

Wanneer de werkdag erop zit en je staat op het punt om naar huis te gaan, dan volgt het ritueel van het afsluiten. Allereerst is het belangrijk dat alle belangrijke items die van waarde zijn en niet mee naar huis gaan, goed afgesloten worden. Mocht er helaas toch iemand inbreken, dan maak je het men niet te makkelijk om de buit mee te nemen.

Op de ‘uit’ knop

Maar naast de waardevolle spullen is het ook belangrijk dat alles uitstaat, van de lampen tot de computers en ook het koffiezetapparaat. Het scheelt heel erg in je elektriciteit kosten maar het is vooral omwille van het milieu, we moeten allemaal duurzamer leven en als bedrijf is het belangrijk om je daar, hoe klein de stapjes ook zijn, bewust mee om te gaan.

Elektra afgesloten

Sommige mensen gaan zelfs zo ver dat de elektra iedere dag compleet wordt afgesloten. Als dat voor jouw bedrijf kan, is het iets om te overwegen maar soms werken bepaalde computers 24 uur per dag en is dat niet zo slim. Kijk online hoe jij duurzamer kan zijn thuis, maar ook in je bedrijf.

De boel op slot

Dan moet de boel natuurlijk gewoon op slot. Zorg dat ramen en deuren gesloten zijn en dat je sloten daadwerkelijk doen wat ze moeten doen. Met electromagneten kan je trouwens gedurende de dag goed werken met het open en dichthouden van deuren. Check verder regelmatig je sloten en vervang of repareer ze tijdig als je merkt dat er iets aan mankeert.

Goed beschermd

Als laatste wil je de boel wellicht extra beschermen met een alarm. Om een alarm compleet zijn of haar werk te laten doen is het handig om deze te vergezellen met een Hikvision dome camera. Als er dan toch ongure dingen gebeuren en het alarm gaat af, dan heb je er meteen beeld bij en kan er actie worden ondernomen. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje maar we kunnen gelukkig het een en ander doen om criminelen af te schrikken en op te sporen.

Geef een reactie