Wat moet je doen bij een kettingbotsing?

Als het erg mistig is in de ochtend, dan is de weg extra gevaarlijk omdat je maar enkele tientallen meters naar voren kan kijken. Als dit het geval is dan is het verplicht om mistverlichting aan te hebben zodat jij andere voertuigen kan zien en ook dat voertuigen achter jou, jouw voertuig kunnen zien. Het kans soms gebeuren dat hierdoor een kettingbotsing ontstaan en dat kan zeer gevaarlijk zijn. Kettingbotsingen ontstaan in de meeste gevallen door mist want bestuurders van voertuigen hebben vaak te laat door dat de voertuigen stil staan en klappen hier frontaal op. In de meeste gevallen vallen er geen doden bij een kettingbotsing, maar het is wel eens voorgekomen in Nederland dat er wel doden zijn gevallen. 

 

Ga direct je auto uit en ga achter de vangrail staan 

Het is erg belangrijk dat als je in een kettingbotsing betrokken raakt, dat je direct de auto verlaat en een stukje gaat rennen zodat je achter de vangrail kan staan. Het kan namelijk gebeuren dat een vrachtwagen achter jou rijd en deze frontaal op je botst. Als dit gebeurd dan word je auto een dubbeltje en is de kans erg klein dat je dat zult overleven. Het is daarnaast wel erg gevaarlijk om in de mist je auto uit te stappen en achter de vangrail te gaan staan, maar dit is wel de beste keuze die je kan maken. Het is natuurlijk wel erg belangrijk dat je achter de vangrail aan de rechterkant gaat staan want anders maak je het alleen maar gevaarlijker voor je zelf. 

 

Schakel de hulpdiensten in 

Het kan voorkomen dat mensen gewond zijn geraakt tijdens de kettingbotsing of dat ze opgesloten zitten in de auto omdat alle deuren geblokkeerd worden door andere voertuigen. Wanneer jij jezelf en andere personen in de auto in veiligheid hebt gebracht, dan is het belangrijk om direct de hulpdiensten in te schakelen. Ga niet andere mensen proberen te helpen uit de auto te stappen want hierdoor maak je het extreem gevaarlijk voor je zelf. Het klinkt erg laf, maar het is verstandig om aan jezelf te denken en niet aan anderen. De kans dat een auto frontaal op je klapt of jou schept is erg groot bij een kettingbotsing. Mocht je ook letselschade hebben overgehouden door het ongeval, dan is het erg belangrijk om een letselschade advocaat Nijmegen gaat inschakelen. Het is namelijk niet jou fout dat je letsel hebt opgelopen door de kettingbotsing en dit moet vergoed worden.

Geef een reactie