Waarom zijn poetsrollen een goede keuze?

Papierrollen zijn een van de meest gebruikte huishoudelijke producten. En elk huishouden houdt grote aantallen rollen in voorraad. Als het tijd is om een vuile plek schoon te maken, wordt verwacht dat een klein stukje papier het meeste vocht opzuigt en de plek weer laat glimmen. Maar wist je dat in ziekenhuizen, apotheken en professionele keukens speciale schoonmaakrollen worden gebruikt. De belangrijkste reden hiervoor is hygiëne. Hieronder leest je meer over waarom papieren poetsrollen een uitstekende optie zijn. Maak dus een verstandige keuze!

Hoog absorptievermogen

Poetspapier is dun, zacht en gemaakt van absorberend papier (cellulose). Op het moment dat het papier in contact komt met water is het in staat dit op te nemen. Bij het kiezen van het beste merk papierrol moet je letten op het absorptievermogen van het papier. Hoe hoger de graad, hoe langer je zo'n rol kunt gebruiken. Het betekent dat je een kleine hoeveelheid papier nodig hebt om vlekken of andere natte plekken af te drogen. Voor bedrijven is dit zeker een goede investering. Je moet jouw werknemers een hygiënische werkplek kunnen bieden, en deze rollen passen goed en zijn bovendien duurzaam.

Lage pluisafgifte

Kwaliteitspapierrollen hebben een lage pluisuitstoot en zijn in staat om oppervlakken glanzend schoon te maken. Wanneer je in een 5 sterrenhotel een vlek van het bord van de klant wilt vegen, wil je niet dat er weefselresten van de tissue op het bord achterblijven. Dat is niet alleen erg onhygiënisch, maar ook erg onprofessioneel. Ook in ziekenhuizen is het erg belangrijk om pluisarme tissues te gebruiken op plaatsen waar dat nodig is, zoals de operatiekamer of de medicijnkamer.

Kostenbesparend

Reinigingsrollen zijn inderdaad iets duurder dan het tissuepapier van lage kwaliteit dat je in gewone winkels kunt kopen. Maar op de lange termijn zal je er zeker van profiteren. Omdat ze een hoog absorptievermogen hebben, is een klein stukje voldoende om de plek weer stralend schoon te krijgen. Ook zijn deze rollen pluisvrij en komen ze in verschillende maten en lagen. Er zijn ook speciale tissue dispensers die op de werkvloer geïnstalleerd kunnen worden. Dit zijn hoogwaardige industriële rollen die uitermate geschikt zijn voor vuil en zwaar werk. Kies niet voor de lage kwaliteit papierrollen als je deze wilt gebruiken in ziekenhuizen of andere professionele plaatsen waar hygiëne veel aandacht vereist. Plaats daarom nu jouw bestelling voor deze kwalitatief goede schoonmaakrollen en de handige dispensers.

Geef een reactie