Waarom je een bedrijfsvideo moet laten maken

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel bedrijven die natuurlijk allemaal zoveel mogelijk winst willen maken. Dit doen bedrijven door veel te adverteren. Adverteren kan online of offline, maar tegenwoordig wordt er steeds meer gebruik gemaakt van online kanalen. Daarom is een animatievideo over jouw bedrijf laten maken erg effectief. Hierin zeggen bedrijven vaak wat ze aanbieden en hoe dat waarde kan creëren voor hun klanten. Je kunt bijvoorbeeld een 2d animatie laten maken of kiezen voor 3d, met animatievideo’s zijn de opties eindeloos. In dit artikel gaan we het hebben over de redenen waarom je als bedrijf een bedrijfsvideo moet laten maken.

Meer klanten

Door online kanalen te gebruiken heb je als bedrijf meer bereik. Ook een online video draagt bij aan een groter gebruik. Je kan dit bereik al helemaal groter maken door de bedrijfsvideo te ondersteunen met een gerichte advertentiecampagne. Meer bereik betekent natuurlijk meer sales en dus meer klanten. Als ondernemer is het dus erg belangrijk om te je verdiepen in de online video’s een moet je een bedrijfsvideo laten maken. Hoewel veel jonge ondernemers de waarde hiervan goed inzien, is dit voor ondernemers van een oudere generatie vaak nog onbekend of onbegrijpelijk. Dit is echter wel erg sonde.

Bedrijfsvideo als pre-roll

Je weet wellicht niet meteen wat een pre-roll is, maar je komt ze toch aan de lopende band tegen. Een pre-roll is namelijk een kort reclamefilmpje voor bijvoorbeeld een youtube video. Een ander woord voor deze pre-rolls zijn bumper advertenties. Dit is een erg krachtige en eenvoudige manier van adverteren voor een bedrijf. Deze advertenties duren maximaal 6 seconden en kunnen niet weggeklikt worden. Je bent er dus zeker van dat mensen je video afkijken, of ze het nou zelf willen of niet. Hierdoor word je bereik natuurlijk erg vergroot. Een bedrijfsvideo kan dus ook zo’n korte pre-roll zijn, waardoor je online marketing strategie naar een hoger niveau wordt gebracht.

Goedkoop

Een offline marketing campagne is over het algemeen niet erg goedkoop. Grote billboards of bijvoorbeeld prints of trams of in het OV kost je een kapitaal. Voor jonge start-ups zijn dit vaak onbetaalbare bedragen. Gelukkig zijn online marketing kanalen tegenwoordig net zo belangrijk dan offline kanalen. Je kunt met online kanalen misschien zelfs wel nog meer klanten bereiken. Het leuke van online adverteren is dat het erg goedkoop is. Als je bijvoorbeeld een leuke bedrijfsvideo laat maken, kun je deze voor weinig geld op bijvoorbeeld instagram laten uitzenden. Dit is een erg effectieve manier van adverteren. Dit biedt ook voor kleinere bedrijven opties om te groeien zonder hier flinke investeringen voor te hoeven doen.

Geef een reactie