Modetrends die je niet kunt missen

Doe jij iedere ochtend weer je best om goed voor de dag te komen? In dat geval is het leuk om op te hoogte te blijven van populaire modetrends. De modewereld staat nooit stil. Zo zal je iedere maand, week en dag wel weer nieuwe trends ontdekken. Tegenwoordig is het bijvoorbeeld hip om felle kleuren te dragen en zijn low rise broeken weer helemaal in. Wil je meer lezen over recente modetrends? Lees dan verder en doe inspiratie op voor je volgende shopdagje in het stadscentrum. 

Felle kleuren

Dit jaar zal je in de lente en zomer buiten meer kleur zien. Niet alleen omdat de bloemen zullen bloeien en de zon aan de heldere blauwe lucht staat. Ook omdat felle kleuren helemaal in de mode zijn. Extreme kleurencombinaties worden steeds normaler. Fel roze met groen en geel met paars. Je kunt het zo gek niet bedenken. Loop je in het stadscentrum, dan zal je direct opmerken dat etalages net als de kledingstukken kleurrijk zijn. Het is dan ook leuk om zelf op pad te gaan en gedurfde kleurencombi’s uit te zoeken.  

Micro blazers

Het jaar 2022 staat helemaal in het teken van micro blazers. Deze mode items zijn niet meer weg te denken uit de modewereld. Je ziet ze terug op de catwalk, maar ook in de winkels vind je stijlvolle micro blazers. De korte en smalle blazers zijn goed te combineren met een pantalon. Kies bijvoorbeeld voor een pied de poule pantalon met een zwarte coltrui waar je een mooie grijze micro blazer over aan kunt trekken. Deze outfit maak je al helemaal compleet met wat accessoires zoals een handtas of sieraden. 

Low rise broeken en rokken

Een aantal jaar terug waren high rise broeken overal te vinden. Echter, tegenwoordig zijn low rise broeken juist weer in. Steeds meer bekende merken zoals Missoni, Versace en Coperni spelen in op deze trend. Kenmerkend aan de broeken met een lage taille zijn de wijde en lange pijpen. Naast low rise broeken, zien we ook meer low rise rokken terug in de winkels. Leuk om te combineren met een zomers shirtje en sneakers. 

Oversized 

Mirco en low rise staan voor klein. Toch is ook oversized in de mode. Zo is het dragen van grote blouses erg populair, maar ook jassen en colberts worden oversized gekocht. Het is een trend die zich naar verwachting de komende jaren zal voortzetten. Ga daarom snel naar de stad om jouw outfit bij elkaar te shoppen. 

Geef een reactie