Heb jij last van je gehoor? Dit kan je doen

Als je last hebt van je gehoor, dan is dat natuurlijk erg vervelend. Hierdoor word je immers flink belemmerd in je dagelijks leven. Je kan dan gesprekken mogelijk niet meer goed volgen, bepaalde frequenties niet meer horen en ook is het mogelijk dat je zelfs helemaal niets meer kan horen. Hier hoef jij je zeker niet om te schamen aangezien er erg veel mensen in Nederland zijn die last hebben van hun gehoor. Om erachter te komen wat er ‘mis’ is met jouw oren of gehoor, is het enorm belangrijk dat je weet wat je moet doen. Je wilt namelijk weer goed kunnen horen. In dit handige artikel vind je meer informatie over wat jij precies moet doen als jij denkt last te hebben van je gehoor. 

 

Breng een bezoekje aan een audicien 

De meeste mensen die last hebben van hun gehoor maken daarvoor een afspraak bij een oorarts. Dit is een logische keuze, maar het is niet de beste keuze die je kunt maken. Een oorarts is gespecialiseerd in oorziektes en andere vervelende aandoeningen. Natuurlijk is een oorarts altijd in staat om te achterhalen of jij slechthorend bent, maar dat is eigenlijk niet zijn of haar taak. Je krijgt in de meeste gevallen een verwijzing naar een audicien. Een audicien is namelijk een echte specialist op het gebied van slechthorendheid en is in staat om je gehoor te testen en de diagnose slechthorend te stellen. Overigens is een audicien niet de enige persoon in Nederland die deze diagnose mag stellen, maar wel degene waar je als eerst naartoe moet gaan wanneer je merkt dat je gehoor achteruit gaat. Mocht een audicien die diagnose niet kunnen stellen, dan is het altijd mogelijk dat er iets mis is met je oren. Je kan in dat geval wel altijd een afspraak maken met een oorarts om je oren te laten onderzoeken. 

 

Laat je oren schoonmaken 

Wanneer je last hebt van je gehoor, wil dat zeker niet altijd zeggen dat er sprake is van gehoorschade. Het komt namelijk ontzettend vaak voor dat mensen met verstopte oren een audicien bezoeken. Als jij last hebt van je gehoor, dan is het zeker raadzaam om een afspraak te maken bij je huisarts om je oren schoon te maken. Dit doen ze dan met een spuit en water. Mocht je na het schoon laten maken van je oren nog steeds last hebben van je gehoor, dan is het belangrijk om wel een afspraak te maken bij een audicien en niet bij de oorarts. 

Geef een reactie