Waar je op moet letten bij het aanschaffen van een nieuwe fiets

Als je aan een nieuwe fiets toe bent omdat je huidige fiets versleten of gestolen is, dan is het verstandig dat je een nieuwe fiets aanschaft. Er zijn vele fietsen verkrijgbaar en ze verschillen ook nog enorm in kwaliteit. Hier kan je meer informatie vinden waar je op moet letten bij het aanschaffen van een nieuwe fiets. 

Kwaliteit is belangrijk

Wanneer je een nieuwe fiets aanschaft dan is het enorm belangrijk dat de fiets van uitstekende kwaliteit is en aan alle veiligheidseisen voldoet. Een fiets kan best prijzig zijn maar een fiets van uitstekende kwaliteit gaat namelijk langer mee dan een fiets van mindere kwaliteit. Ook beschadigen fietsen van mindere kwaliteit sneller en deze fietsen kunnen ook makkelijker gestolen worden. Fietsen van kwaliteit herken je in de meeste gevallen aan het merk zoals de Gazelle e bike.

Koop een fiets die je nodig hebt

Het is belangrijk dat je een fiets koopt die je daadwerkelijk nodig hebt. Als je dagelijks grotere afstanden fiets of in het weekend het fijn vind om grote afstanden te fietsen, dan kan je het beste voor een elektrische fiets zoals cortina elektrische fiets kiezen. Elektrische fietsen zijn namelijk voorzien van trapondersteuning die ervoor zorgen dat je binnen enkele minuten en snelheid van 25 kilometer per uur kan halen. Wanneer je fiets nodig hebt om kleine afstanden te fietsen dan kan je het beste voor een normale fiets kiezen zoals een omafiets of een herenfiets. 

Omafiets of herenfiets?

De omafiets is een echt traditioneel Nederlands model en ook verreweg de meest verkochte fiets in Nederland. De fiets is eigenlijk voor vrouwen ontworpen en op de markt gebracht maar je ziet er tegenwoordig steeds meer mannen op fietsen. Dat heeft ermee te maken dat herenfietsen vaak voorzien zijn van een stang in het midden en dat vinden ze vaak vervelend. Bovendien omafietsen vaak ook fijner en zitten ze beter. 

Zorg voor een extra slot

In Nederland zijn er meer fietsen dan inwoners, dus het zal je ook niet verbazen dat er per dag honderden fietsen worden gestolen in Nederland. Vaak worden deze fietsen naar het buitenland gesmokkeld en verkocht. Het is daarom verstandig dat jij je fiets voorziet van een losse slot die je om het frame en een wiel kan binden. Zo maak je het een dief heel moeilijk om je fiets te stelen en is de kans heel klein dat dit gebeurd. 

Geef een reactie