Hypotheekrente 10 jaar vast

Met een hypotheekrente 10 jaar vast, sluit je een lening af waarbij je 10 jaar lang een vast percentage aan rente betaalt. Dit verandert niet gedurende de 10 jaar en zo weet je dus waar je aan toe bent. Het is belangrijk om te kijken of zo'n hypotheekrente 10 jaar vast iets voor jou is en of dit bij jouw situatie past, dat hangt namelijk van meerdere dingen af. Zo moet je goed kijken naar je hypotheekbedrag. Als die hoog is, is het de moeite waard om een hypotheekrente 10 jaar vast aan te sluiten. Als de hypotheekrente dan ineens stijgt, heb jij daar geen last van. Zo hoef jij je hier geen zorgen over te maken, want jij blijft dezelfde rente betalen.

Rentemix

Je kunt ook kiezen voor een rentemix. Je betaalt dan niet voor 10 jaar lang dezelfde rente, maar je kunt kiezen voor verschillende perioden met verschillende delen van het hypotheekbedrag dat je moet betalen. Hiermee kun je het renterisico verspreiden en zit je niet 10 jaar aan dezelfde rente vast. Je kunt dan wel kiezen voor een deel met de hypotheekrente 10 jaar vast en een ander deel met variabele rente. Schakel een adviseur in die jou kan helpen om de beslissing te maken wat voor jouw situatie het beste is. 

Hoeveel kan ik lenen?

Maar hoeveel kan je nou eigenlijk lenen? Het is belangrijk om hier goed over na te denken omdat je nooit het probleem wil hebben dat je je maandelijkse hypotheeklasten niet kunt betalen. Je kunt gemakkelijk via meerdere websites berekenen hoeveel je kunt lenen. Let er wel op dat deze websites nooit helemaal precies aangeven wat je kunt lenen, er spelen namelijk veel meer dingen mee. Ga hiervoor naar een adviseur die hierin gespecialiseerd is. Zij kunnen alles voor jou op een rijtje zetten en precies uitrekenen hoeveel je kunt lenen en wat verantwoord is.

Schakel een adviseur in

Hoeveel kan ik lenen? Als deze vraag je blijft achtervolgen is het belangrijk om een bedrijf in te schakelen die jou hiermee kan helpen. Zoals hierboven al genoemd, zijn websites niet helemaal 100% compleet. Het geeft wel een beeld van wat je ongeveer kunt lenen, maar het klopt nooit helemaal. Maak een afspraak met een adviseur zodat hij deze vraag voor jou kan beantwoorden. Dan weet je direct waar je aan toe bent.

 

Geef een reactie