Een leuke avond in de horeca 

De horeca mag weer open! Dat betekent dat veel mensen weer naar de kroegen gaan voor een gezellige avond uit. Ook overdag kun je lekker op een terras zitten. Vooral met warm weer zitten de terrassen vaak vol, en dat is niet zo gek. Je kunt dan immers van het zonnetje genieten onder het genot van een hapje en een drankje.  

Iedereen kan weer naar het terras 

Nu de horeca weer open is, zetten de kroegen hun terras ook weer buiten. Zo kun je niet alleen bij jouw favoriete gelegenheid een drankje doen, maar ook een keer iets nieuws proberen. Iedere horecagelegenheid heeft een andere menukaart, zodat je ook kunt kijken naar speciaal bier of een bepaalde cocktail. Voordat je ergens gaat zitten, kun je dus altijd de kaart bekijken en te weten komen welke dranken er aangeboden zijn. Ook kun je op de kaart zien of je bepaalde snacks kunt bestellen, zodat je nooit met een lege maag weggaat.

De nacht doorbrengen in de horeca

Niet alleen overdag, maar ook in de avonduren zijn er veel kroegen open. Deze kroegen hebben een geheel ander aanbod en je kunt vaak op basis van de muzieksoort horen welke het beste bij je gaat passen. Ga voor dance, Nederlandstalig of alternatief en je hebt altijd een leuke avond in het vooruitzicht. Ook een karaokebar kan weer een geheel nieuwe ervaring geven. Meezingen met jouw favoriete nummers samen met jouw vrienden of alleen, en je kunt zien hoe anderen het doen terwijl jij jouw drankje opdrinkt. Hier kun je dus een nieuwe keuze in maken voor de avonden in het weekend.

Op tijd aan de bel trekken 

Pas wel op dat je geen alcoholverslaving opbouwt. Maar wanneer ben je alcoholist? Als je zelf denkt dat je een probleem hebt of een verslaving opbouwt, kun je het beste direct naar één van de aangewezen instanties gaan. Er zijn verschillende instanties die jou hierbij kunnen helpen en samen met jou een traject kunnen beginnen. Bij deze instanties kan je vaak een test doen om te bekijken of jij een beginnende alcoholist bent of een groter risico loopt op het ontwikkelen van de verslaving. Zo weet je of jij optimaal kunt genieten van de horeca of enige stappen moet ondernemen.

Geef een reactie