Hoe verplaats je je het makkelijkst door de stad? 

Er zijn veel verschillende manieren waarop je je kunt verplaatsen. Echter zijn niet al deze manieren even geschikt voor iedere plek. Als je midden in de stad woont of werkt, zul je merken dat de auto echt niet altijd de meest geschikte manier is om je te verplaatsen. Dat komt doordat het vinden van parkeerruimte in de meeste Nederlandse steden erg lastig kan zijn en doordat een auto eigenlijk te groot is voor de binnenstad. Hierdoor staan veel wegen die door steden lopen regelmatig vast waardoor mensen te laat op hun werk komen. 

 

Als je slechts een kleine afstand moet afleggen door de stad, is het verstandig om op zoek te gaan naar een andere manier waarop je je door de stad kunt verplaatsen. Dat zorgt er namelijk voor dat je je een stuk sneller en makkelijker door de stad zou kunnen verplaatsen waardoor je eerder op je werk bent. Wel is het van belang dat je goed nadenkt voordat je rigoureuze beslissingen maakt en de auto weg doet. Je hoeft deze immers niet per se weg te doen, je gebruikt hem alleen minder. In deze tekst vind je een aantal suggesties voor als je de auto liever wilt laten staan.

Schaf een fiets aan

Het kan erg handig zijn om met de fiets naar je werk te gaan wanneer je in de stad woont. Dat komt doordat een fiets klein en wendbaar is waardoor je veel makkelijker tussen het verkeer door kunt manoeuvreren. Het is daarnaast zo dat er nooit file is op het fietspad waardoor je op je fiets altijd weet hoe lang het ongeveer duurt voordat je op je werk bent. Wel is het dan van belang dat je goed nadenkt over wat voor soort fiets je wilt aanschaffen. Je kunt er dan waarschijnlijk het best voor kiezen om een normale stadsfiets dames of voor heren aan te schaffen. Dit type fiets heeft niet voor niets deze naam gekregen. Een bijkomend voordeel van het fietsen naar je werk is het feit dat dit ook nog eens gezond is. 

Neem het openbaar vervoer

Je kunt er ook voor kiezen om met het openbaar vervoer te reizen. Dit gaat in veel steden ook een stuk sneller dan met de auto. Dat komt doordat er busbanen zijn en ook als je met de trein of tram reist, hoeft deze niet stil te staan om op auto’s te wachten. Daarom is dit de ideale manier om wanneer het slecht weer is naar je werk te gaan als je in een stad woont. Dit is dus ook een ideaal alternatief voor het pakken van de fiets.

Geef een reactie