Beleggen voor je pensioen

Veel mensen komen in de knel als hun pensioenleeftijd nadert. Door omstandigheden hebben ze minder pensioen opgebouwd dan ze dachten. Of hun pensioenfonds keert minder uit dan zij hadden verwacht. Vervelend, want je wilt op je oude dag wel een prettig inkomen hebben. Gelukkig kun je op elk moment extra inkomen genereren voor je pensioen. Een veelgebruikte methode is beleggen. Met beleggen kun je je geld voor je laten werken. Er zijn verschillende manieren om dat te doen. Denk aan indexbeleggen, investeren in vastgoed, cryptomunten of grondstoffen. Wist je dat het zelfs mogelijk is om te beleggen in gekocht goud, of bij een zilverbaar kopen?

Jouw opties

Als je wilt beleggen om extra pensioen op te bouwen, heb je meerdere opties. Wat verstandig is, hangt af van jouw situatie. Hoe ouder je bent, hoe sneller je extra pensioen op moet bouwen. Je hebt het immers snel nodig. Hoe jonger je bent, hoe langer je erover kunt doen. Ook je eigen voorkeuren spelen mee. Mensen die het niet erg vinden om risico’s te nemen, kunnen agressiever beleggen. Natuurlijk hoef je niet zelf te beleggen. Het is ook mogelijk iemand voor je te laten investeren. Je hoeft dan zelf niets te doen, behalve je maandelijkse of jaarlijkse inleg bepalen.

Risico’s en kansen

Met agressief beleggen wordt bedoeld dat je veel risico’s neemt. Je investeert bijvoorbeeld in aandelen die flink schommelen in waarde. De kans is aanwezig dat je hiermee snel geld verdient. Je aandelen kunnen snel in waarde toenemen. Je loopt echter ook veel risico, wat betekent dat je ook snel geld kunt verliezen. Sommige mensen houden hiervan, maar lang niet iedereen neemt dit risico graag. Als je liever defensief belegt neem je minder risico, maar heb je ook minder kans op hoog rendement. Wil je erachter komen wat voor belegger jij bent? Vul dan eens een risicoprofiel in. Hierbij beantwoord je vragen over je kennis van beleggen. Daaruit volgt een advies. Laat je je geld voor je beleggen? Dan zal deze persoon je risicoprofiel, wensen en eisen met je doornemen. Hij of zij belegt jouw geld op basis van jouw voorkeuren.

Nu geld verdienen

Als je snel van je investering af wilt en je geld wilt innen, zul je je beleggingen moeten verkopen. Heb je gekozen voor beleggen in goud en zilver? Dan kun je je edelmetalen verkopen aan een inkoper. Zoek maar eens op ‘zilver verkopen amsterdam’. Dan vind je een groot aantal in- en opkopers die je direct geld geven voor jouw zilver. Hoeveel je krijgt hangt natuurlijk wel af van de waarde van jouw edelmetalen op dat moment: de koers. 

Geef een reactie