Waar moet je op letten bij het kopen van een parasol?

De zomer komt eraan, en dat betekent dat we ons weer moeten gaan beschermen tegen de zon. We willen immers graag op een gezonde manier genieten van het mooie weer. Daarom smeren we ons in met zonnebrandcrème, maar vergeet ook vooral de parasol niet. Deze kan je namelijk van buitenaf beschermen tegen het felle zonlicht, en zorgt ervoor dat je heerlijk beschut kunt genieten van de warme temperaturen. Om je te helpen in de zoektocht naar de perfecte parasol, lees je in dit artikel precies waar je op moet letten.

Het formaat van de parasol

We hebben niet allemaal een groot terras in onze achtertuin. Misschien heb je maar een kleine parasol nodig om jezelf te kunnen beschermen tegen het felle zonlicht. Om het formaat te bepalen is het slim om de maat van je terras op te meten. Omdat parasols werken met het verspreiden van schaduwen, hoeven ze namelijk niet zo groot te zijn als je volledige terras. Ga dus uit van ongeveer twee derde van de volledige oppervlakte van je terras. Heb jij een groot terras in de achtertuin? Kies dan voor een zweefparasol. Deze zijn niet alleen sterker, maar over het algemeen ook groter dan andere parasols, zodat je volledige terras kan worden beschermd.

Let op de voet van de parasol

Alle parasols hebben een zogenoemde voet. Deze voet lijkt vaak op een ronde schijf waar je de parasol in kan steken. Het is belangrijk dat deze voet zeer zwaar is, zodat jouw parasol blijft staan wanneer het regent en stormt. Kies je voor een zweefparasol? Dan heb je meer mogelijkheden. Zo kun je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een grondanker in te graven. Over het algemeen is een grondanker namelijk veel smaller dan een voet, waardoor hij minder ruimte inneemt op je terras. Let wel op, want je kunt een ingegraven grondanker minder snel verplaatsen dan een voet.

Het parasoldoek moet zonwerend zijn

Natuurlijk is het belangrijk om een parasoldoek te kiezen die goed past bij jouw tuin en inrichting. Let daarbij vooral op de kleuren van het doek en houdt rekening met eventuele kleurvervagingen die kunnen optreden door het felle zonlicht. Daarnaast is het ook belangrijk dat het parasoldoek zoveel mogelijk uv-straling kan remmen. Dit staat vaak vermeld als UPF-waarde. Hoe hoger die waarde, hoe beter het parasoldoek. En als laatste is het ook belangrijk om rekening te houden met het gewicht van de stof. Kies voor minimaal 250 gram per vierkante meter voor de beste kwaliteit. Het uitzoeken van een zweefparasol kost misschien wat tijd, maar je zult ook jarenlang plezier hebben van je nieuwe aankoop.

Geef een reactie